Τρίτη, Ιουνίου 21, 2011

Η βάρκα

Σε μια βάρκα βρέθηκαν κάποτε 5 ναυαγοί. Δεν έχει σημασία ο αριθμός.

Κανένας τους δεν ήθελε να αποφασίσει κάποιος άλλος πού θα πάει η βάρκα.

Τους βρήκαν πεθαμένους μεσοπέλαγα.

Σάββατο, Ιουνίου 18, 2011

Κολλήματα...

Βάζω να γράψω κάτι από την τηλεόραση σε ένα DVD, ξεχνάω να το κλείσω όταν τελειώνει το πρόγραμμα, γράφει τελικά κανένα 4-ωρο και σταματάει μόνο του.
Το ίδιο και με τις βιντεοκασέτες. Αν είναι μεγάλη μάλιστα, μπορεί να γράφει κανένα 8-ωρο!

Το θέμα μου όμως είναι: γιατί μετά θέλω να δω όλο αυτό που έγραψε;

Έστω και σε γρήγορη ταχύτητα, αν πρόκειται π.χ. για τηλεμάρκετινγκ, πάλι είναι κάποιος χρόνος χαμένος. Θα το δω όμως μέχρι το τέλος και μετά θα το σβήσω.

Να υποθέσω ότι είναι από την ανάγκη να διαπιστώσω ότι δεν έχει τίποτε άλλο αξιόλογο μετά το τέλος του προγράμματος που με ενδιέφερε αρχικά;

Σάββατο, Ιουνίου 04, 2011

Blogs με παραπομπές και links. Μόνο.

Τώρα τελευταία παρατηρώ μία τάση σε κάποια blogs να εξελιχθούν σε κάτι διαφορετικό απ' αυτό που ξεκίνησαν. Ενώ, πιο παλιά, οι δημιουργοί τους είχαν προσωπική άποψη να εκφράσουν, αλλά και διαθέσιμο χρόνο να επεξεργαστούν καλύτερα ό,τι έγραφαν, το νέο περιεχόμενο των αναρτήσεών τους είναι συνήθως απρόσωπο, βιαστικό και παραπέμπει κάπου αλλού.

Απρόσωπο
Τι να το κάνω φίλε/η blogger αυτό που γράφεις, αν δε μου εκφράσεις και την προσωπική σου άποψη; Γι' αυτήν άρχισα να σε διαβάζω και σε εκτίμησα, παρ' όλο που δε σε γνωρίζω προσωπικά.

Βιαστικό
Το να γράψεις μόνο μία πρόταση ή μία παράγραφο για κάτι που [μάλλον] σε ενδιαφέρει, το καταλαβαίνω ως έλλειψη χρόνου εκ μέρους σου να το αναπτύξεις. Κατανοητό. Με το πέρασμα του χρόνου, ίσως ο ελεύθερος χρόνος σου ελαττώθηκε. Και των αναγνωστών σου επίσης. Αν όμως δεν είσαι από τη Λακωνία και πιο παλιά έγραφες «σεντόνια», ίσως κάποιοι το εκλάβουν και ως τεμπελιά ή «άντε να γράψω και κάτι στο blog, που το έχω παρατήσει τώρα τελευταία και θα μου φύγουν όσοι έμειναν να με διαβάζουν».

Παραπέμπει κάπου αλλού
Εντάξει, οι παραπομπές (links) είναι η βάση στην οποία στηρίζεται όλος ο δικτυακός ιστός και πρέπει να υπάρχουν σε ένα κείμενο, κυρίως για την τεκμηρίωση όσων γράφονται σε αυτό. Η μία παραπομπή όμως, συνοδευμένη από ανύπαρκτο ή υποτυπώδες συνοδευτικό κείμενο δε διαφέρει και πολύ από τη σελίδα κάποιου στο delicious.com ή σε άλλο δικτυακό τόπο με bookmarks ή στα twitter / facebook.

Εν κατακλείδι
Ίσως είναι μία καινούρια μόδα, δεν το έχω μελετήσει τόσο καλά γι' αυτό και γράφω μόνο την άποψή μου. Τα blogs όμως, και εννοώ τα προσωπικά, άλλο στόχο έχουν κατά τη γνώμη μου και όχι να υποβιβάζουν τους δημιουργούς τους σε συγγραφείς αναρτήσεων τύπου «μάθαμε/ακούσαμε/διαβάσαμε και σας το μεταφέρουμε». Στο κάτω κάτω δε θέλουμε και άλλα «ενημερωτικά» «blogs»